November 7, 2016

Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

Het recept voor de doorbraak: verse spaghetti,thee, triangels en drumladders...

November 15, 2016

Sloten alcohol, kilo's cocaïne snuiven op de toiletten, tientallen groupies die zich in 'ze backroom' gewillig laten vogelen, brutaal botsende ego's, bergen frieten met stoofvleessaus en warme berehap.... en nog veel meer heerlijke rock 'n' rollbaldadigheden. Stel je je zoiets voor bij studiotijd?

 

Think again!

 

Muziek, daar draaide het om in de geweldige Number Nine Studio's in Gentbrugge. En dankzij de ervaren hand van producer/knoppenman Reinhard Vanbergen en zijn sympathieke sidekick/technicien werd het terug een topervaring. Met country-esque sounds op een pedal steel, trommelen in de gang op een trapladder, met de hele band klappen en stampen op de grond op (én naast) de maat, emogezang à la Bon Jovi ....  We got it all on tape, baby. Topmoment ook voor drummer Jojo, die eindelijk nog alle muzikale geheimen van de triangel mocht ontsluieren;-). En natuurlijk véél vette synths, groovende basnoten, bezwerende zanglijnen, welklinkende gitaarriffs en pompende drums... Je krijgt het binnenkort allemaal te horen.

 

We werkten het voorbije weekend aan 3 songs die later dit jaar, of begin 2017, je oren zullen verwennen. 'Hold on-Go on' is er eentje van het zachtere genre die hét muzikale thema bij uitstek behandelt: love, and how to work it out when it doens't work;-). Verwacht je aan een warme grand-piano, een hypnotiserend baslijntje en andere oorstrelende riffs. De tweede song is een mix van poppy synthsounds, een lekkere drumlijntje en 80ies gitaren geworden en last but not least: 'Breaking the waves' houdt je in de ban dankzij donkere vocals, warme synths en een drumbeat die ons alvast in beweging krijgt. Een beetje Anne Clark meets phil collins meets 21st century. Benieuwd alvast naar jullie mening hierover!

 

Verder geen gortigheden? Functioneel naakt? Zatlapperij? Vettig eten? Nikske van dat?
Weinig eigenlijk. Veel warme theetjes, dat wel. En een verse Antwaarpse spaghetti à la "Ian Vangemeren", gitarist/chefkok van de birds. Oké, en een berg pizza's, dat ook wel.

 

Of dergelijk ascetisch gedrag in de studio eindelijk ook zal leiden tot de welverdiende doorbraak van de birds? Dat spreekt voor zich;-).

 

Stay tuned!

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now
<